Friday, December 16, 2011

Royal Love On Twitter : TMJ & Fazura

Assalamualaikum semua.. slm ptg jumaat.. :)

Hari ni entry agak best la pd xurra..
*actually yg lain2 pun best jgk ye.. KOT! HAHA..*

sbb hari ni xurra nak share about royal love story.. uikks! kerabat raja mana pulak yg bercinta ni ekk? nak kata William dgn Kate, dorang dh slmt dh kawin.. tp ini ala2 WILLKATE love story jugak laa tp it's happen in Malaysia.. waaa... sape2?? haaa.. nak tau sape ekk? jengjengjeng.. jawapannya ialah Tengku Mahkota Johor (TMJ) dgn pelakon yg cantik lagi cute, Fazura.. 
haaa..?! biaq btoi?! 
 *hempas pinggan* 
*buat makcik2 yg teringin nk jodohkan anak teruna dorang dgn fazura, bwk2 bersabar la ek.. byk lagi perempuan cun melecun yg lain..* 
*kpd guys yg frust, sila terjun KB Mall slps nih.. heee..*

Actually TMJ & Fazura dh lama bercinta.. almost 3 years.. cuma xnk dedahkan kt  public.. yelah, TMJ tu kerabat diraja.. status kene jaga.. tp dorang nih mmg pandai tau.. smpai ramai x tau pun pasal relationship dorang ni.. dari tadi xurra cuba cari tweet sayang2 dorang tp x jumpe2.. tp kalau readers nak tau lebih lanjut, sila baca.. melvister.com
tp, xurra tak give up nk tahu perkembangan dorang ni.. kebetulan pulak td xurra bukak twitter and terbaca tweet TMJ pd Fazura.. how sweeeettt...!! <3 they're such a sweet couple.. perfect two! check this out! 

how sweet they are.. :)


 xurra as one of tengku's follower cuba laa nak usik2 tengku.. maaf tengku.. tiada niat pun dihati patik nak mengguris hati tengku..  dan ini jawapan tengku pada xurra.. :) 

Menjujung kasih tuanku sebab reply balik pd patik.. :) 


See, nampaknya teknologi twitter bukan shj digunakan oleh org kebanyakan, tp kerabat diraja juga dah bergerak seiring dgn peredaran zaman.. tahniah tengku ! patik sentiasa mendoakan agar jodoh tengku dengan Fazura sentiasa berkekalan bukan setakat ke jenjang pelamin tp kekal abadi sehingga ke alam syurga.. Amin.. InshaAllah..

Ketika ini, TMJ sdg berada di Mekah utk menunaikan ibadah umrah.. dan kalau korang nk follow TMJ, silakan beramai berbuat demikian.. TMJ sgt sempoi dan sporting orgnya.. pasti Tengku akan reply tweet anda.. :) 
okaylah, cukup dulu sampai sini.. nnti kalau ade entry2 yg menarik, xurra akan post lagi k.. 
wassalam.. :)



Read more...

Saturday, November 19, 2011

(23 GAMBAR) Sekitar Malam Anugerah Luhur Akal Budi SMKDH 2011


Assalamualaikum semua.. :)
Alhamdulillah, seperti yang xurra janjikan sebelum ni,  
XURRA DH AKTIF BERBLOGGING BALIK.. !! 
 maklumlah, dh habis exam STPM kan.. so, mmg ade masa laa utk update blog.. 

P/s : Actually, ini sebenarnya entry lama.. tp xurra x smpt nk update sbb dh nk exam.. so xurra simpan, peram dlm draft then bru laa type balik mlm nih.. hehe... jgn marah.. 

okaylah, cerita pasal entry nih, actually xurra tak tau pun xurra was nominated as once of the receipent for this award.. xurra tak layak pun tp tah mcm mana invitation card smpai kt xurra.. syukur Alhamdulillah.. :D
by the way, Malam Anugerah Luhur Akal Budi (ALAB) nih berlangsung pd 12 November 2011.. pihak buat serentak dgn jamuan budak asrama.. 

okay, layan tgk pic2 nih k... enjoy~!

muka xurra yg tak ready kene snap.. HAHA. Lawak sungguh..
pika.. pika dpt Anugerah Penolong Ketua Tingkatan Terbaik seluruh F6
Syed Shahril, dpt award Perubahan Disiplin Terbaik. *dulu mmg kaki pukul dia ni tp dh insaf skrg* HAHA.
xurra masih muda ye kawan2.. still tingkatan 4.. HAHA. ==''
haaa. xurra dpt award Majlis Pemimpin Pelajar (MPP) Terbaik.. :)
nilah hadiah yg xurra dpt..
plaque yg besar gedabak.
kawan2 xurra dlm 1 meja..
pika tersipu2 malu dia.. HAHA.
ini dia.. penerima Anugerah Luhur Akal Budi Perdana : Ali Ridha
tahniah ye dik.. you're deserve to get it. :)
handsome kau malam ni dik.. HAHA. *gatai*
besar hadiah Ali nooo...
ehh2.. syafiq dok interframe plak ekk.. xpe2.. kite x dpt.. dpt ambik gambar pun jadilah ekk.. HAHA.



Okay, habis je event malam tu, kawan xurra, nik menggatal ajak masuk dorm dia.. HAHA. *gedik kau ye nik?*
tp xpelah.. sbgai kawan yg prihatin lagi gila2, HAHA.. cewahh.. xurra pun naik laa... masuk je dorm dia, trus ktorg buat photoshoot.. haha..

Nik posing dgn plaque yg xurra dpt.. fewwiittt.. mcm model laa nik.. HAHA.
xurra and nik.. :)
xurra and faezzah.. :)
xurra, faezzah, nik..
ehh3, jiwang bagai plak.. HAHA.
xurra with kak fuza.. :)


Sambil menunggu parents kt jejantas, xurra menggila & menggedik lagi utk snap few pics.. 
*okay, ni yg terakhir.. :p*


comel tak xurra? #bleghhh
siiiiillllaaauuuuuu... HAHA. 


   

Okaylah, cukup dlu smpai sini.. tp sbnanye xurra nk say million thanks to teachers sbb percaya pada bakat kepimpinan yg xurra cuba tonjolkan.. award cukup2 bermakna pd xurra.. terima kasih skali lagi..

have a nice day.. wassalam.. :)
































Read more...

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #2



pray for me yaa?

wassalam.. :)

Read more...

Saturday, November 12, 2011

Penguat Semangat Untuk Diri Sendiri [ Part 4 ]


Assalamualaikum korang... :)

kali ni xurra mmg fast track... balik2 occasion dh update blog... hehee~ actually, xurra baru je balik dari Malam Anugerah Luhur Akal Budi.. xurra x penah expect langsung nk dpt award nih sbb hanya mereka2 yg ade keluhuran akal budi je yg layak dpt... sekali tibe2 xurra dpt invatation card utk pergi occasion tu... haduii, sekali lagi, x expect langsung !

xurra dpt Anugerah Khas MPP (Majlis Pemimpin Pelajar).. Alhamdulillah, x sgka ade penghargaan sebegini pd xurra.. tp xurra nk berterima kasih jugak laa pada rakan2 MPP yg lain... kalau xde cooperation antara kita, mesti xde award2 mcm ni nk di bagi utk organisation mcm kita..

so, xurra btul2 rasa terharu dan terima kasih sgt2 kerana beri kepercayaan pada xurra utk pikul tugas yg besar dlm MPP... terima kasih ! terima kasih ! terima kasih !

okay, pic lain mase dinner utk akn menyusul... sabar yee...

jumpa lagi..
wassalam.. :)

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...