Sunday, June 12, 2011

apabila Kimora Lee Simmons berbalas tweet dgnku...~

Assalamualaikum...

lama tak kemas kini belog ni... haih, apa dah jadi dengan xurra malam ni?? typing penuh pulak dah... apakah disebabkan tak boleh terima kekalahan kelantan ke atas terengganu?? hahaaa~ ataupun sebab sindrom kembali ke sekolah selepas 2 minggu membesarkan perut...? oh tidak... ini semua gara - gara KIMORA LEE SIMMONS!!
haaa... kimora laaa... tak kenal kimora?? pernah tgk kimora : life in the fab lane?? kalau pernah mesti korang tau kan dia tu sape kan?

mcm ni, td as a routine xurra bukak laa twitter nk sembang2 dgn kawan2... tiba2, terbaca tweet status kimora yg berbunyi :


lepas tu xurra saja2 retweet & try reply kimora punya tweet...


dalam 4 minit gitu... tiba2 dia reply!!! wahhh.. suka2...

junior xurra yg terperasan dgn situasi ini pun berasa happy dengan memberikan kata seperti ini :apa yang buat xurra bangga kat sini ialah..... kimora greet her fans in BAHASA... itu yang buat xurra bangga sangat jadi orang malaysia + pengguna bahasa melayu tegar... & xurra tak malu katakan yang xurra bangga sangat2 jadi orang malaysia...
kalau kimora boleh bertutur dalam bahasa melayu, apa salahnya kita juga sebagai penutur asal bertutur dalam bahasa melayu dengan struktur ayat yang tepat.. tak perlu rasanya untuk merojakkan bahasa kita... bahasa mencerminkan peribadi kita... :)

sekian sahaja untuk kali ini... nanti xurra kemas kini lagi belog ini ya..

wassalam... :)

2 comments:

-hanyaaku- said...

cececehhhhh hahaa

~xUrrA~ said...

hahahahaa~ speechless mak nakkk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...