Wednesday, May 15, 2013

Congratulations Abang !

Assalamualaikum..

Hello Peeps.. :) 

sebenarnya xurra type entry nih dgn penuh rasa bangga kt hati sebab abg xurra yg study kt USA dh selamat grad dgn jayanya.. Alhamdulillah... mmg kitorg bangga sgt2.. 

kalau korang penah baca psl story ni , yang ni  atau mungkin yang ni pun jugak , mesti korang faham kan sape yg xurra mention sebenarnya..  hehe..

okaylah, nak di jadikan story, 2,3 hari before his Commencement Day, abang ada bagi link kt family xurra utk tgk dia convo.. Al maklumlah, nak pergi tu mmg 'dekat' sgt laa kan.. nak2 pulak kiteorg nih bukan org senang sgt smpai mampu nak pergi USA kan.. doa kitaorg sntiasa mengiringi perjalanan abang sepanjang 4 tahun abang study kt sana.. 

maka, pada tanggal 10 Mei 2013,
*aiceh ! cm nak buat pengumuman raya pulak kan.. hahaa..* 
selamatlah abang berconvo kt sana.. serius weh, simple gila ceremony dorang.. yg penting bila sebut nama tu kena pantas laa naik platform sbb bukan 10, 20 yg grad.. ramai kot.. 

Abang punya Commencement Day tu around pukul 9.00 pagi waktu USA bersamaan pukul 10 malam kt tempat kita. udah la time tu xurra tgh struggle study. tp sbb hati ni mmg dh excited tahap cipan nak tgk abg sndiri grad, xurra gagahkan jugak study cpt2 pastu terus layan his C-Day. mmg ngantuk weh, time awal2 nk tggu start ceremony tu. tp sound system dia mmg best sbb ala2 Harry Potter dgn LOTR giwwteww.. hehe..
So, tunggu punya tunggu mmg lmbt tp around pukul 11 am waktu depa bersamaan 12 midnite lebih waktu kita, baru laa nampak muka dia nih haa... hahaa.. Alhamdulillah.. tak sia2 xurra tunggu smpai tersenggut2 biji mata ni kau nyahh.. 

Saat2 bila terima degree dari chancellor.. 
*Credit Pic from Malaysian Student Association at Vanderbilt (MSAV)*

Congratulations Abang ! 
*Credit Pic from Malaysian Student Association at Vanderbilt (MSAV)*

Pada kami inilah pengorbanan yang harus dibayar setelah sekian lama berjauhan dari keluarga. Seriously, air mata xurra jatuh bila tgk abang sendiri grad. walaupun bukan dpn mata, hnya from live streaming kt internet je, tp hati kitorg jadi puas, puas sgt2.. 

lpas nih tunggu turn dia balik dari Malaysia utk keje pulak.. hahaha.. boleh laa xurra ngepau duit gaji dia pulak pasnih.. hahaha.. #ehhh
lpas ni tinggal xurra dgn twin je yg blum grad.. sabaq naa, sat g kami grad pulak.. hang sbgai abang2 kami kena laa tanggung kami dulu naaa.. hahaha...

okaylah, tamat lah sudah sesi bebel2 membebel nih.. nnti xurra update new story k.. dadiduuuu.. 

Wassalam.. :)


2 comments:

Abdullah Fairuz said...

woops. fahmi dah grad. congratulation!! kirim salam kat dia walau dia tak kenal aku. mhuahahaha

~xUrrA~ said...

heheh... in shaa Allah.. dia ade je berlegar2 kt kampung.. kalau nampak die tegur2 laa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...