Friday, October 14, 2011

Ceritera Temuduga SPA

Assalamualaikum readers...

haaa, 3 days ago xurra ade post entry pasal interview SPA kan... hari ni, xurra nk share experience yg xurra dpt kelmarin... even x byk tp berguna jugak la as a backup practice utk interview yg lain pula..

Al-kisah, xurra smpai kt bangunan SPA Putrajaya around 7.45 pg.. nk elak jammed punye pasal, so kene laa dtg awal... itupun kalau ikutkan x bpe nk awal mane laa sbb jalan pun dh sosak... fuhhh~! nasib baik smpt...

bila dh smpai tu, trus la naik aras 6 ikut yg diarahkan... dh smpai aras 6, rupenye kene naik plak aras 7 sbb ade exam bertulis... alaa, senang punye exam... pasal minat je... cewahhh... tp seriously, agak senang sbb soalannye cuma jawap 'YA' atau 'TIDAK'... soalannye x banyak... CUMA 240 SOALAN JE !! hehee~
*JE okay?!* =..=''


okay, dh lepas je exam... die bg briefing ckit n then register plak untuk dpt no. giliran.. xurra dpt bilik temuduga E & adalah calon ke-6 yg ditemuduga...
fun facts : xurra adalah CALON PALING TUA mse interview tu...
*okay betul !* =..=''

seriously, sbb majority calon yg xurra jumpa semuanya 18 years old... terasa diri nih tua jap.. tp xurra rse xurra still comel n looks younger...
ahaks~! *ferassaaaannn!! *

okay, smpai je turn xurra, adrenaline dh laju yaa amat... tgn, kaki, otak sume tibe2 blank...
*aigoooo~ ottokae!! ottokae!! X(~*
tp, xpelah sbb xurra dh prepare cikit2... so, xdelah gelabah sgt.. thanks to the Counsellor, Mdm. Ruhani sbb bagi xurra byk tips utk interview.. kalau xde beliau dh pasti xurra akan pengsan dpn interviewer... heheee~
masuk2 je bilik temuduga, alangkah terperanjatnye xurra sbb rupa2 nye org yg jge time exam bertulis tu yg jadi my interviewer... ya-Allah... really2 not expect that! tp layan jelah... sbb die pun dh nmpk calon dari awal... so, harap xurra boleh buat yg terbaik...

alhamdulillah~ jalan xurra hari tu agak senang... soalan yg ditanya pun boleh xurra jawap cuma ade 1 soalan je xurra kantoi xbleh jawap.. hehee~ bermula dgn soalan pasal gred kerja, hinggalah the killer Q's yg berkenaan bagaimana nk meyakinkan interviewer yg xurra layak mohon jawatan ni..
kalau korang still xtahu ape jwatan yg xurra dpt utk interview nih, sila klik the previous entry pasal temuduga SPA..

okaylah, interview dh lepas... dpt x dpt xurra xmau nk pkirkan skrg... yg pasti, xurra perlu fokus balik pd stpm yg tinggal bpe je hari lg... wlaupun still confius ttg hala tuju hidup, tp xurra akan pastikan yg xurra xkn pernah menyesal dgn stiap keputusan yg xurra pilih nnti... tp kan, xurra rse bangga n bersyukur sgt2 sbb xurra dipilih utk interview kali ni... yelah, bukan senang nk dpt interview... experience tu... bukan boleh dpt senang2 mcm tu je...

btw, xurra ade jugak snap 2,3 pics ... heee~ sje gatal tgn nk snap pics b4 and after interview... enjoice~!

muke menggigil + nervous yaa amat... takut kot nk interview~

mase nih xurra tgh jerit... ''omma... aigooo~ ottokae!! ottokae!!'' hehee~ *mcm kanak2 riang je kn?

pose senyuman penuh ketenangan sbb dh lpas interview... alhamdulillah... huurrayy!!

okaylah, cukup smpai sini... & kt sini xurra nk bgtau yg berkemungkinan besar lps ni blog xurra ni akan berhabuk + bersawang cikit laa
*ehh, bukan mmg dh slalu berhabuk + bersawang ke?? kuikuikui~* ..
sbb xurra punye exam pun dh xlme.. so, tinggalkn jap... tp kalau xurra still ade mse xurra akan tulis manyak2 entry k...

jumpa lagi nnti... doakan xurra pass stpm.. :)
adios amigos~

rindu korang.... daaaa~
wassalam... :)


2 comments:

Nedhamzah said...

ujian bertulis? medsi o insak kan?? bhaha tie aku na msok mktb pun kena buat jugak

~xUrrA~ said...

lebih kurang medsi jugak laa bha... huhu~ nak masuk maktab? bukan ipg tu kire maktab ke skrg nih...? huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...